Najnowsze wiadomości

29 kwietnia 2024 4:19

Przepis na ciasto sernikowe z dyni



Andrea Smetona, z Cakewalk Desserts, łaskawie podzieliła się przepisem ze swojej nowej książki, Easy As Pie Pops. Jeśli myśleliście, że jej cake pops są piękne (mogliście je ostatnio zauważyć na naszym instagramie), poczekajcie aż zobaczycie jej urocze pie pops. W sam raz na Święto Dziękczynienia, Andrea dzieli się z nami swoim przepisem na Pumpkin Cheesecake Pie Pops. Dzięki, Andrea!

Pie pops to zabawny i łatwy sposób na uczynienie pieczenia rodzinnym! Istnieją małe, proste kroki, które pozwalają małym dzieciom być częścią zabawy, a pie pops to świetny sposób, aby pokazać im, że deser można cieszyć się w dziecięcym rozmiarze, doskonale porcjowany sposób!

Ciasto dyniowe zawsze było moim ulubionym ciastem w dzieciństwie - tak bardzo, że robiłam je przez cały rok! Było to również jedno z pierwszych ciast, które opanowałam, bo tak je uwielbiałam. Sernik dyniowy jest całorocznym, przyjaznym kuzynem tego świątecznego faworyta i zawsze jest hitem wśród dzieci.

Jest kremowy i cierpki, ale nie jest zbyt bogaty ani pikantny. Możesz również ubrać skórkę z plasterkami migdałów, pokruszonymi krakersami graham lub nawet tylko posypką z mielonego cynamonu, aby uzyskać alternatywę o niskiej zawartości cukru.

Wydajność: 24

Składniki:Crust:

4 unbaked store-bought lub homemade 9″ średnicy pie crusts

Pumpkin Cheesecake Filling:

16 uncji kremowego sera, zmiękczone

½ C puszkowane puree z dyni

½ C cukier granulowany

½ łyżki ekstraktu waniliowego

½ łyżki mielonego cynamonu

⅛ łyżka mielonej gałki muszkatołowej

szczypta mielonych goździków

2 duże jajka

1 duże białko, ubite, do posmarowania

1 (6 uncji) torebka pokrojonych migdałów, do dekoracji

Cukier gruby do posypania

Instrukcje:Aby przygotować nadzienie:

Rozgrzej piekarnik do 350°F. Połączyć serek śmietankowy, dynię, cukier puder, wanilię i przyprawy; wymieszać mikserem elektrycznym na średnich obrotach, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać jajka i wymieszać do połączenia. Wlać do naczynia do pieczenia o średnicy 9 cali i piec w temperaturze 350°F przez 35 do 45 minut lub do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjmij z piekarnika i pozwól ostygnąć do temperatury pokojowej; przechowuj w lodówce przez co najmniej 3 godziny (lub przez noc).

Aby złożyć ciastka:

Rozgrzej piekarnik do 375°F. Nasmaruj i oprósz mąką dużą blachę do pieczenia. Oprósz mąką obie strony dwóch ciastek, a następnie rozwałkuj je na płasko za pomocą wałka. Używając 3-calowej okrągłej foremki do wycinania ciastek, wytnij dwadzieścia cztery okręgi z ciasta, dwanaście na dolną skórkę i dwanaście na górną.

Rozłóż dwanaście dolnych kruszonek na przygotowanej blasze. Posmaruj każdy spód białkiem jajka, używając silikonowego pędzelka. Wciśnij mocno 8-calowy patyczek do ciasteczek na środku każdej dolnej kruszonki.

Wyłóż 1½-calową porcję nadzienia do sernika dyniowego na środek każdej dolnej kruszonki. Umieść górną skorupę nad każdą dolną skorupą i naciśnij mocno wokół boków tylko, uszczelniając nadzienie wewnątrz. Użyj dodatkowego patyczka do ciasteczek, aby zacisnąć uszczelnione krawędzie ciastek, naciskając mocno z każdej strony patyczka, a następnie przesuwaj się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara wokół krawędzi. Możesz odciąć koniec To sprawi, że patyczek nie będzie się przesuwał po upieczeniu pierożka. Po tym jak każdy z nich zostanie zamknięty i wciśnięty, posmaruj każdą górną skórkę białkiem jajka.

Kiedy skórki są jeszcze mokre, delikatnie wciśnij pięć pokrojonych migdałów w gwiazdkowy wzór na każdej górnej skórce. Na koniec posyp górne skórki grubym cukrem. Piec arkusz na środkowej półce piekarnika przez 15 do 18 minut, aż skórka jest ładny i złoty. Następnie umieścić poszczególne pops na stojaku chłodzącym. Niech ostygnie przez co najmniej 15 minut przed podaniem.

Koniecznie sprawdź nową książkę Andrei,

Easy As Pie Pops

w której znajdziecie więcej wspaniałych przepisów!