Najnowsze wiadomości

5 maja 2024 9:12

DIY: Fall Party Favor with Free Printable



Z dwójką dzieci w szkole, zawsze szukam czegoś do zrobienia na klasowe przysługi, kiedy zbliżają się święta. Następnym świętem jest Halloween, ale żadna z ich szkół nie uznaje tego kostiumowego i cukierkowego święta i zamiast tego optuje za świętowaniem jesieni w ogóle, co naprawdę ogranicza to, co mogę wysłać na imprezowe przysługi!

Jestem pewna, że nasza rodzina nie jest jedyną, która stoi w obliczu moratorium na lampiony i czarownice, więc przygotowałam klasowe przysługi, które z pewnością spodobają się zarówno dzieciom, jak i nauczycielom. Zwykle lubię dawać kolegom coś, co nie jest słodyczami, więc zrobiliśmy małe domowe ciasto do zabawy z ładnymi nakładkami i słodkim wykrawaczem do ciasteczek przywiązanym do góry, aby pasowało do ciasta. Toppery do torebek celofanowych możesz pobrać za darmo w tym poście, a przepis na ciasto do zabawy umieściłam na odwrocie topperów, aby podzielić się pomysłem z wszystkimi szczęśliwymi odbiorcami łask.

Materiały:

Darmowy druk

jesienne nakładki na torebki celofanowe

z

Frog Prince Paperie

Torby celulozowe o szerokości 4″, małe jesienne wycinarki do ciasteczek, wstążka, playdough (przepis poniżej lub jest wydrukowany na odwrocie topperów z torebek celulozowych)

Aby zrobić swoje faworki:

1. Wydrukuj i wytnij

PN fall cello bag toppers

na zewnątrz.

2. Złóż topper z torebki celulozowej na pół.

3. Wypełnij torebkę celulozową ciastem do zabawy, złóż górną część torebki na drugą stronę i zszyj ją z wewnętrzną stroną tylnej części cello bag topper.

4.

Użyj kleju, aby przykleić przednią część toppera do torby. Zrób dziurkę w rogu toppera i przywiąż wycinarki do ciasteczek za pomocą wstążki.

Przepis na ciasto do zabawy

- 1 c. mąki

- 1/2 c. soli

- 2 łyżki śmietanki do kawy

- 1 c. woda

- 1 łyżka barwnika spożywczego

- 2 łyżki oleju

Połącz składniki w dużym rondlu. Wymieszaj wodę, olej i barwnik spożywczy. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż powstanie kula. Zdejmij z ognia, przechowuj w szczelnym pojemniku. Lubię dodawać do ciasta łyżeczkę aromatycznego ekstraktu, aby ciasto ładnie pachniało. Do tej partii użyłam ekstraktu karmelowego, ale cynamon lub przyprawa do ciasta dyniowego również byłyby świetne!